Besnijdenissen in Kenia

Onderstaand bericht kregen we van Tobias en Amina.

 

Beste Annemie,

 

Hartelijk dank voor je bericht. We zijn zo blij dat steeds meer mensen bij jullie zich bewust worden van de vreselijke besnijdenispraktijken hier.

Dit is opnieuw een zwart jaar voor de meisjes in Kuria. Nu al, en het is nog maar mei, klinken er al opnieuw besnijdenisliederen (“circumcision songs”). In augustus ga ik gedurende twee weken workshops geven aan de meisjes in Kuria die van plan zijn om “neen” te zeggen tegen de FGM (Female Genital Mutilation).

De besnijdster Sarah (uit de documentaire) zit nog altijd in de gevangenis. Ze heeft een straf van zeven jaar gekregen. Maar dat zal de besnijdenissen niet stoppen. Ofwel vinden ze een andere besnijdster. Ofwel brengen ze de meisjes naar Tanzania (Kuria ligt vlak naast de grens met Tanzania), en worden ze daar besneden.

Wat ons wel gelukkig maakt, is dat steeds meer meisjes hier neen beginnen te zeggen tegen de besnijdenissen. Dank voor zoveel steun, dank ook de mensen die ons vluchtproject steunen en gesteund hebben.

 

Heel veel dank,
Tobias en Amina