Female Genital Mutilation

In december starten de besnijdenisrituelen weer in Kuria, Kenia. Volgens de traditie worden de jonge meisjes uit de streek dan samengebracht op afgelegen plekken waar ze, in lange rijen, wachten op de “ceremonie” die hen te wachten staat: met een mes worden hun clitoris en schaamlippen afgesneden. Een pijnlijk, gruwelijk en traumatisch ritueel dat als een “zuiveringsritueel” geldt. Als het meisje dit ritueel overleeft, is ze klaar om uitgehuwelijkt te worden. Met onze Stichting Hope for Girls steunen we de anti-FGM- scholen in de regio. FGM staat voor Female Genital Mutilation. De drie scholen die we steunen, bieden een veilig onderkomen aan meisjes die aan de besnijdenissen willen ontsnappen. Via sensibilisering en scholing willen we deze dappere meisjes ondersteunen op weg naar een FGM-vrije toekomst . Annemie Struyf