Bezoek Kuria

Het was veel te lang geleden maar nu zijn we, Annemie Struyf en Monique Van Nieuwerburgh eindelijk terug in Kuria. Tien jaar geleden zijn we gestart met 15 meisjes die aan de massale besnijdenissen in deze streek – Kuria in Kenia – ontsnapten. In plaats van een huwelijk op veel te jonge leeftijd zorgden we – Hope for Girls samen met schoolhoofd Tobias – dat ze onderwijs konden volgen. Vandaag stonden maar liefst 380 meisjes ons stralend op te wachten. Vandaag de hele dag gesprekken gevoerd met deze meisjes Allemaal willen ze niet besneden worden, en vragen ze om ook naar school te kunnen gaan. Werk aan de winkel dus. Hier zijn ze hun dromen aan het neerpennen.

Ook de ouders krijgen voorlichting over FGM: female genital mutilation. Wat besnijdenis bij meisjes precies is. Wat ingrijpende gevolgen zijn, op lichamelijk vlak, maar ook sociaal en psychisch. Waarom het beter is hun dochter naar school te laten gaan in plaats van haar te laten besnijden.