FEEST VOOR 10 JAAR HOPE FOR GIRLS

Dit jaar bestaat Hope for Girls tien jaar. We werden dan ook heel feestelijk ontvangen tijdens ons laatste bezoek.

Het is ongelooflijk wat we in die tien jaar al konden verwezenlijken. Tijdens het eerste jaar ontvingen we vijf meisjes in ons vluchthuis, nu vangen we 450 meisjes op. We kunnen ook steeds meer meisjes de kans bieden om te studeren, een diploma te halen en zo economisch zelfstandig te worden. Die kleine meisjes van tien jaar geleden zijn intussen echte rolmodellen geworden. Ze studeerden af als verpleegster, lerares of kapster en inspireren de jonge generaties.

We merken dat er ook in de omgeving van de meisjes en de school/het vluchthuis een mentaliteitswijziging plaatsvindt. Tien jaar geleden was de sfeer eerder wantrouwig en soms zelfs vijandig. De meisjes moesten opboksen tegen hun eigen familie om aan de besnijdenissen te ontsnappen en te kunnen studeren. Intussen komen steeds meer meisjes en families zelf aankloppen bij Hope for Girls. Onderwijs en een diploma zijn de sleutels tot een betere toekomst.