Veel werk aan de meisjeswinkel! Fonds Hope For Girls steunt 16 projecten voor meisjes

Recent breidde de Stichting Hope for Girls haar actieterrein uit naar Vlaanderen en Brussel: eerder dit jaar werd het Fonds Hope for Girls opgericht, in beheer bij de Koning Boudewijnstichting, en met Inge Vervotte als voorzitter. Dit Fonds wil ook in Vlaanderen en Brussel de ontwikkelingskansen van meisjes verbeteren, in het bijzonder op vlak van opvoeding, onderwijs en gezondheid. Het gaat vooral op zoek naar projecten die zich specifiek richten op jonge kinderen en kwetsbare meisjes, uiteraard met veel aandacht voor de gezinnen, families en gemeenschappen waarvan die meisjes deel uitmaken.

Na een oproep aan organisaties in Vlaanderen en Brussel om projectvoorstellen in te dienen, selecteerde een onafhankelijke jury 16 projecten die zich richten op kwetsbare meisjes. Deze projecten krijgen tussen 1.000 en 10.000 euro financiële steun, afhankelijk van hun doel en verwachte output. In totaal maakt het Fonds 123.000 euro vrij. Waarom wij dit doen? Omdat het tijd werd om ook eens dichtbij huis te kijken. Te onderzoeken waar de grootste noden zijn en projecten te ondersteunen die meer dan noodzakelijk zijn. Want ook in Vlaanderen en Brussel is er veel werk aan de meisjeswinkel. We moeten blijven ageren, voor de dochters van ons allemaal.’